LKB 2218 Historange rotatiemicrotoom - De wereld onder de microscoop

De wereld onder de microscoop
De wereld onder de microscoop
Ga naar de inhoud
LKB 2218 Historange rotatiemicrotoom,
De auteur kocht zijn microtoom op ebay in de Verenigde Staten. De verzendkosten en de douanekosten waren samen bijna net zo duur als de kosten van de microtoom, maar het was nog steeds zeer de moeite waard. Op de achterkant van het microtoom bevindt zich een schakelaar om te schakelen tussen 115V en 230V. Het is een fantastisch microtoom dat aan alle verwachtingen voldoet. De auteur heeft een voetschakelaar toegevoegd om de start/stopschakelaar te bedienen. Er is ook een loeplamp geplaatst om een beter zicht te hebben op het snijgedeelte.
Dit type microtoom met retractie is speciaal ontwikkeld voor het snijden van kunststoffen en werd geproduceerd door het bedrijf LKB bromma in Zweden. Het productiejaar van de Historange is 1982. Zie: http://www.lkbprod.com/
Op de download pagina kunnen twee documenten over de Historange worden gedownload. De 'user manual' en de 'part breakdown'.
 
Het microtoom wordt, door de auteur, alleen gebruikt voor kunststoffen en er wordt vooral Technovit 7100 en 8200 gesneden.
In onderstaande videos worden diverse technieken getoond.
© R. Schulte
Terug naar de inhoud